Scroll Top

Endesa i Asinem treballen conjuntament per a avançar en l’electrificació de la demanda

IMG_8374

Endesa i Asinem treballen conjuntament per a avançar en l’electrificació de la demanda

• L’Elèctrica i l’Associació d’Empreses Instal·ladores de Balears han realitzat una sessió informativa i de coordinació per a tractar diferents aspectes relacionats amb la xarxa de distribució.

• e-distribución ha destacat l’ús de les eines com la pàgina web https://www.edistribucion.com  on es poden fer les sol·licituds de noves connexions de la xarxa de distribució, desplaçaments o modificacions d’instal·lacions, autoconsum i altres funcionalitats.

• Les 527 empreses instal·ladores associades d’ASINEM disposen d’assessorament amb contacte directe amb e-distribución, un canal de comunicació posat en marxa per a satisfer les necessitats del sector. Des de la seva implantació al setembre de 2021, s’han atès més de 300 casos.

Palma, 12 de març de 2024. e-distribución, la filial d’infraestructures i xarxes d’Endesa i ASINEM, l’Associació d’Empreses Instal·ladores de Balears, treballen conjuntament per a avançar en l’electrificació de la demanda i en facilitar les tramitacions via web. L’objectiu és una major coordinació entre els diferents agents de la xarxa de distribució elèctrica per a contribuir al desenvolupament d’un sistema elèctric més sostenible, eficient i segur.

En aquesta sessió, en la que ha participat ASINEM, es fa una introducció en les millores introduïdes en  la gestió i les noves funcionalitats de la pàgina web d’e-distribución, aprofundint en els aspectes de la tramitació de nous subministraments i autoconsums, així com en la gestió de la documentació necessària per a les tramitacions i les noves funcionalitats de la pàgina web pública i privada.

Entre d’altres, s’han tractat temes com: Protecció habitatges contra sobretensions (transitòries – permanents), verificació de centralitzacions, gestió d’autoconsums. infografies i web, actuacions en Centres de Maniobra i Mesura, informació de seguretat i la tramitació de permisos municipals mitjançant la Comunicació Prèvia, etc.

e-distribución ha destacat l’ús de les eines com la pàgina web https://www.edistribucion.com on es poden fer les sol·licituds de noves connexions de la xarxa de distribució, a través de formularis en línia per a subministraments, desplaçaments o modificacions d’instal·lacions i d’altres funcionalitats per a productors, que a través de la pàgina web, es poden tramitar com a client, representant o associació.

Per la seva part, ASINEM ofereix assessorament individualitzat a totes les empreses associades, ajudant amb la resolució de consultes i dubtes relatius a la gestió i tramitació dels expedients amb e-distribució. A més, ASINEM i e-distribució col·laboren conjuntament a través d’un canal de comunicació directa per proporcionar solucions a casos complexos que s’escapen de la gestió quotidiana i de les solucions dels diferents canals i plataformes que e-distribución té. Aquesta col·laboració sorgeix com a resposta a les demandes de les empreses instal·ladores en els últims anys, que reclamaven la creació d’aquesta sinergia entre ASINEM i e-distribución i que han sabut materialitzar. Des de la seva implantació al setembre de 2021, s’han atès més de 300 casos.

Què és l’electrificació de la demanda?

L’electrificació és la solució més eficient per a descarbonitzar l’economia europea. És el procés de substituir els combustibles fòssils per electricitat en tots els sectors. L’electricitat produïda per energies renovables és la solució més eficient i rendible per assolir els objectius de descarbonització establerts per la Unió Europea.

En el marc del Pacte Verd Europeu, la Unió Europea s’ha fixat assolir la neutralitat climàtica per al 2050. Per a disminuir els nivells actuals d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, hem d’apostar per les energies renovables i impulsar l’augment del nombre de vehicles, productes o processos que es poden electrificar. Avui dia, l’electricitat produïda per energia renovable és la solució més eficient i rendible per aconseguir aquests objectius.

e-distribución, la filial de xarxes d’Endesa, treballa per a avançar en l’electrificació de la demanda i establir les bases d’un sistema elèctric on la flexibilitat dels recursos connectats a la xarxa (generació, demanda -consumidors- i emmagatzematge) facilita un ús més eficient del sistema elèctric i permet una major integració de capacitat renovable. L’objectiu és una major coordinació entre els diferents agents de la xarxa de distribució elèctrica per a contribuir al desenvolupament d’un sistema elèctric més sostenible, eficient i segur. I provar nous serveis de flexibilitat per a resoldre els reptes tècnics i operatius que implica la creixent descarbonització del mix energètic i els nous usos de l’electricitat.

La connexió de nova generació renovable prop del consumidor final amb un perfil de producció variable, i una major electrificació de la demanda fruit del creixent ús del vehicle elèctric, canvia els fluxos energètics a través de la xarxa elèctrica que passen a ser més variables, i fins i tot bidireccionals segons l’hora del dia.

https://www.endesa.com/ca/els-nostres-compromisos/transicio-energetica/electrificacio

La figura de l’empresa instal·ladora habilitada és de vital importància per al compliment de la seguretat de les instal·lacions i del procés d’electrificació, així com per als objectius ODS de la sostenibilitat del nostre territori.

Sobre ASINEM

 L’Associació d’Empreses Instal·ladores de Balears (ASINEM) treballa per defensar els interessos de les empreses instal·ladores de les Illes Balears i forma a futurs professionals del sector oferint cursos específics segons les necessitats del mercat. ASINEM fomenta l’eficiència energètica i la sostenibilitat entre el col·lectiu desenvolupant projectes i iniciatives per donar visibilitat al sector. www.asinem.net

Sobre Endesa

Endesa és una companyia elèctrica líder a Espanya i la segona de Portugal. A més, és el segon operador de gas del mercat espanyol. Desenvolupa un negoci integrat de generació, distribució i comercialització elèctrica. També ofereix, a través d’Endesa X, serveis de valor afegit orientats a l’electrificació dels usos energètics en llars, empreses, indústries i administracions públiques, inclosa la mobilitat elèctrica, de la qual n’és un dels principals operadors de punts de recàrrega d’Espanya. Endesa està fermament compromesa amb els ODS de les Nacions Unides i, com a tal, promou decididament el desenvolupament d’energies renovables a través d’Enel Green Power España, la digitalització de les xarxes a través d’e-distribución, i la Responsabilitat Social Corporativa. En aquest últim àmbit actuem també des de la Fundació Endesa. El nostre equip humà té prop de 9.260 empleats. Endesa forma part d’Enel, el grup elèctric mes gran d’Europa.